Till minne av farfar

Idag var det Åke "farfar" Qvarfordts begravning vit St: Petri´s kapell i Strängnäs, det var vackert och fint.
Min faster (farfars dotter) hade skrivit ett jättevakckert tal om  farfar, det var vekligen farfar. Han var en galen man, vid 65 års ålder tog han en kurs i utfärdsåkning, då är man pigg och stark om benen.   Han hadde ett sinne för språk, kunde franska helt flytande. Han tog hela sin familj, frun´och barn på två och fem år till USA, ditt imigrerade dem 1959. Där levde dem i fyra år innan hemlängtan tog över dem och de flyttade tillbaka till Sverige igen. Farfar hade ett sinne för att hålla kontakten med människor, han fick det livet han ville ha och var betydande för många själar.

Han har en kompis hon är nu 87 år gammal, de träffades för 84 år sen i sandlådan, sen dess har de varit vänner.
Måste kännas hemskt att förlora en sån gammal vänn. Det är häftigt att två människor kan ha delat så mycket tillsammans, barndomsminnen, studenten, barnen, barnbarnen. Följt varandra från sandlådan till slutet.
Vilken härlig vänskap.


Vi har skrattat med dig, vi har glädjs åt din existens. Du fick den finaste begravningen och du fick ha den som du ville, alla som delat glädje, sorg och allt nu som är möjligt var hos dig och sa adjö.


                                                                        Vila i frid min kära farfar

Kommentarer
Postat av: Zoftis

Det låter så skönt att ni hadde trevligt tilsammans, förvisso gör det hårdare att skiljas, men att ha kul är ju bättre än att inte ha det.



Det är sent, så jag hoppas den meningena är begripbar. ^^;

2009-06-21 @ 23:56:20
URL: http://zoftis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0