planering och framtid

Jag har hosta nu igen. jag lyckas alltid dra på mig hosta i några månader tid. Okej nu är jag inne på min tredje vecka. Hostmedecinen biter inte på mig. Sen har jag ont i magen för att jag ätit mjölkprodujter(A) Allt är Adams fel, det blir bara mycket mjölk i hans sällskap, Känns alltid bättre att skylla på någon. Vi har planerat en massa inför Australien, som jag nu börjar tänka över lite, men planerna lär ju ändras genom resans gång. Blir kvar ettt tag i Sidney, bekantar oss med området, få in vanan att prata engelska, jobba ihop resekassa. Upp till Byron Bay SURFA!  Tur till Tamworth och prova på jackaroo och jillaroo (cowboy och cowgirl) livet. Lära sig att rida och öl runt en läger eld, träffa en massa mänsiksor från hela värden. Sen bär det av till Brisbane, där vi eventuelt stannar för ett litet tillfälligt jobb. Blir några månader vid bariärrevet, the gold coast, surfers paradise upp till Cairns. En tur till Nya Zeeland, där både norr ön och syd ön är inräknade. Tillbaka till Australien, så vi drar mot huvudstaden Canberra, Melburne där blir vi nog kvar en liten tid, dock är det typ vinter där då, men tepraturen ligger på 15 grader som är typ varmt för oss svennar.  Blir det en tur till Tasmanien, då Maj hoppar av lycka då man får i sig lite historia. Till Adeline och kangaroo irland och en tur mit ute i öknen till Alicie Springs och Ayers Rock där viska kolla på världens största sten(skoj va?) där blir vi nog inte kvar sådär jättelänge, men som tur är finns en flyglats på Alice så vi flyger ifrån Adeline. Från Alice Springs till Darwin, krokodilland:D Sen lär vi ju dra neråt bariärreven igen, för att sedan tillslut ge oss av till Kuala Lampur (Malasysia) sen blir det hemresa. Vi planerar att vara borta i ett år ungefär. Så planen blir väll ca: 9 månader i Austtralien, två i Nya Zeeland, och två-fyra veckor i Kuala  Lampur. 

Vi behöver denna resa, så jag kan inget annat att hoppas att allt går vägen. 
Dags att anmäla sig snart då :D
Har kollat upp en massa nytigheter, som vaccenationer. 
Tittat på väskor, tänkt ut kläder att ha med, skor att ha med. 

Vill göra något, ha något att berätta för mina barn och kommade barb-barn. 
Nackdelen med detta är att jag vill börja plugga och är illa tvungen att läsa upp några ämnen. Men man får ta tjuren vid hornen och acceptera detta. Vill man något så brukar det funka. Livet är mer än att bara jobba och plugga.



Jobbmarknaden för oss unga är väll sisådär, det finns jobb men vi får dem inte.  En sak jag såg på nyheterna är att en del företag kollar upp unga på sidor som facebook. Varför ska arbetsgivaren kolla upp ens privat liv? ´Kanske det tror att om man har festbilder så kommer man komma bakis till jobbet, eller att man är oansvarig och inte tar något på allvar. Men va fan vi är unga! Låt oss vara unga och döm oss inte för några bilder på facebook. Dem kollar inte bara bilderna utan lite om vilka man pratar med, vilka intressen man har och villken bekantskapskrets man är i.  
Att vara ung och oerfaren är inte lätt. Att hitta ett jobb är som att kolla på en karta då knapt hälften av stigarna och vägarna är utskrivna. Vill man ha ett jobb gäller det att synas och höras, annars kan man sitta hemma i veckor. 
Är så glad och stolt över mig själv över mina bedrifter, jag har ett jobb, fått långtidsvikariat, känns lite som att jag halkat in på ett bananskal och att allt gick för lätt till. Men ja har kämpat för detta. 
Ett jobb ger ju rätt mycket vuxenstatus, även fast jag inte alltid känner mig jättevuxen alla gånger. Man växer upp och lär sig en massa under tiden om sig själv. Jag har alltid varit väldigt självständig men nu kan jag verkligen klara mig själv vilket är underbart. Har vuxit väldigt mycket sen studenten. Allt kanske beror på att jag mår bättre nu. Men bättre måande blir livet lättare att leva. 


 Imorn blir det kickboxning med ungarna, (massa barn hela tiden:P) kanske smyg tränar kick&box vilket jag inte bör göra pga min hosta. Men jag har TRÄNINGABSTINENS!!  

Nu ska jag ryggträna sen sova. 

Nattii! 

Chandler är på tve!<3

got some work to

Idag träffade jag Malin, efter jobbet då, vi (jag) stekte plätisar som vi mumsade på, bra att vi båda e mjölkisar:P
Vi insåg att i våran omedvetenhet hur stor våran ordbrist egentligen är.  
Vi började diskutera jobbsökandet, hur man söker ett jobb och värför man ska söka det, diskriminering på jobb och allt vad jobb hör till pratade vi om ungefär hela tiden. Väldigt många är arbetslösa hälften gör något åt det andra hälften försöker lite halvhjärtat eller  ingenting alls.  
Diskussion om service dök upp, hur man är bra som säljare. En bra säljare sätter kunden i första rummet, ser kundens behov och vad den behöver hjälp med. Att vissa kunder kan vara blygare och inte vågar säga något få fram hjälpen på ett bra tryggt och positivt sätt. Att säga hej ger ett väldigt bra intryck och det är bevisat att man köper nåhot hellre i en affär om affärsbidträde säger hej åt en. Sen om man vänder på frågan så är dålig servic att man är FÖR på, att man tvingar på kunderna varorna. Inte säger hej (beror lite på då) Inte frågar om kunden vill ha hjälp. Inte finns till hands, frånvarande, otrevlig (kanske en ren självklarhet att det är dåligt) Sånna som går efter en fråga, även fast man har flera frågor att ställa. Det är viktigt att vara kunnig och faktiskt trivas någolunda med jobbet.
Det bästa är att skriva ner, läsa så mycket så möjligt om jobbet och förbereda sig på alla frågor som kommer att dyka upp.

Arbetslösheten är något hemskt, två månader var lagomt jobigt för mig, eller man kanske kan kalla det en månad, eftersom sommartiden var väll ändå "sommarlov" eler vad man nu ska kalla det för.

Nu  har jag inte tid att skriva mera, så nattiii!
Me goes away

Long way to happy

Nu är jag nästan frisk, lite små hostig och så, men jag jobbade i fredags. Typ alla där jag jobbar är sjuka, går ju laget runt kan man säga. Både vuxna och barn är sjuka, men har man ett sånt jobb så har man:)
Jag lyckades klara mig väldigt bra undan förskyldningen, kan starkt reckomendera ENCHINAGARD fast stava till det kan jag inte XP

Har typ värsta tränings abstinesen men har beslutat mig för att ta det lungt några dagar både för hostan och ryggens skull. 
Men det blev förståss lite träning idag eftersom jag var med på barn-kickboxningen, tydligen har det kommit nya ungdomsledare, utbildningen var igår, bra att man har koll XP Men det var inga nya idag inte ens en Amanda. 
Höll i uppvärminingen på kick&box (vuxen passet) Sen skulle jag vissa något och då sprack mina byxor. 
Det är sånna där halv pinsamma tillfällen man hoppas ingen märkte. Väldigt värdelösa byxor eftersom de spräckts flera gånger om. Gör ju inget annat än att sy dem. Dax för nya hållbarare^^ 

 Om det finns folk som har följt min blogg så kanske ni märkt att jag faktiskt mår bättre nu. Jag mår inte bra, men jag mår BÄTTRE. Jag är duktig på att äta, regelbundet. Någolunda sov rutiner. Jag vet inte riktigt om det var skolan som påverkade att jag måde dålig eller om det var tabletterna. Mår bättre utan dem iallafall. 
Kan ju nämna att jag har mått RIKTIGT dåligt, jag förstår inte ur jag orkade ta mig till skolan och klara mig igenom skolan. Har haft ätstörningar, panikångest, depprision och grova självmordstankar och vart allmänt självdestruktiv.
Men allt börjar ljusna har ljusnat rätt rejält på senaste tiden.
Så nu ska jag jobba och hoppas på äventyr:D

Jag är  musikdöd, jag vill ha spottify!!!!

Ska göra lite ryggövningar sen glo på trolletrolkarlshemlisar :) 

living the life

Jag är sjuk, ont i halsen som fan )= Men det går en massa shiit på jobbet så man ligger ju i smittzonen hela tiden.
På dagen var jag och Adam i stan, vi åkte skridskor, JAG FICK IN MINA INLÄGG! i killskridskor då, men whatever. Gick hysat bra att åka trots att jag fick piss ont i foten. Vi gick runt och kollade på backpackerryggsäckar hittade en på the north west för 1.500, kanske lite dyr men den kändes bekväm att bära. Sen hittade vi en på stadium för 1.300 hade bra bärsystem+ en extra väska. Det var en bra ryggsäck om man ska vandra, lite vandring lär det bli. Det fanns en annan ryggsäck under 1000 lappen vilket var bra som resesäck, hade ett bra bärsystem och ett bra packningssystem, men inte den bästa att vandra med. Man skulle ju kunna köpa en billig för typ 500 kr på Clas Olsson eller Biltema, men man vill ha en som är bra, bekväm och helst snygg^^. Finns otroligt många remmar på sånnadär väskor. Hoppas Australien blir av<3  
På kvällen var jag ute med Uffe och Adam, jag blev kall och det är nog därför jag är sjuk idag.
Vi var på O'lerys för Adams arbetskompis fyllde år. Sen drog Uffe hem och jag och Adam vanrade runt käkade pomes strips hamnade tillslut på the tempel. Åkte hem med 03:19 bussen ensam. Någon skum gubbe började snacka med mig sen förföljde han mig, men jag var för snabb för han :D Jag somnade på nattbussen, vilket man inte bör göra när man åker ensam. Men jag klarade mig hem iallafall, var hemma klockan fyra sov till klockan tolv, Sandra kom runt 12:15 då jag skulle äta fruktost. Upptäckte hur äckligt ont i halsen jag hade. Sen sov jag några timmar till. Så förhoppningsvis mår jag bra imorgon:D

Imorgon ska jag jobba igen, helgen är alldels för kort :/

(())

Jag måste göra rent toaletten, eftersom min monstermamma tjatar så mycket.
Idag gjorde jag soppa, är lite halv lat när det gäller att laga mat ibland så att slänga ner lite grönsaker i en kastrull är alltid lätt^^. Man behöver inte alltid vara så avancerad. Lyckas alltid göra soppa ör två personer, hade ingen Sandra här att dela soppan med :/  Jag lyckas aldrig göra mat bara till själv blir oftast till flera XP Ganske dax att använda lite mått och inte bara slänga i massa saker.
Sandra svarar inte på mitt sms ) =  Hon kommer väll antagligen hem imorgon.

Igår var jag i stan med A, vi satt på ett café i över en timme, jag drack caff'e latté vilket jag ångrade sen. Gick runt i stan, var på jakt efter presenter men jag hittade inga. Vi tittade på backpacking väskor och snackade en massa om Australien. Så man har kanske hittat sin backpackingkompis:) 

Imorn blir dett jobb och ev kickboxning berande på hur min hals mår och hur trött jag är. 

Nej nu måste jag göra rent toan, annars blir hornen större ur monstermamma:P 
 

life like a helicopter

Snart helg :D
Känns soft med en tre dagars arbetsvecka:D Så borde det alltid vara.
Ibland funderar jag på vad som var bäst, gå i skolan eller jobba. Att gå i skolan gav en viss trygghet, man hade en plats att gå till, gratis mat. Allt var upplagt på ett helt annat sätt. Man hade sina saker att göra och gick på lektionerna (nästan alla)  Fast jobba och känna pengar känner man sig vuxen. Börjar lära mig livet som vuxen nu, jag kan ju redan tvättaXP
Det är fyra månader och fyra dagar kvar tills jag blit systemmyndig och icke tonåring längre:D
Innan dess ska jag fan vara en bra it på väg med körkortet. Förhoppningsvis ha lite framtid inbokad också.

Men ska hoppa in i dushen nu. Är sååå trött för att stiga upp tidigt på morgonen. Mitt busskort har gått ut:(
Blir en 20 minuters promenad på morgonen.

family guys

Idag har jag vart lat, gick en liten promenad, kolla vänner och läste.
Jag som inte brukar läsa men har börjat läst gömda den är riktigt bra, det är verklighet och väldigt hemskt. Att en människa har fått stått ut med något sådant. Hennes liv var som ett djur i en bur på ett avlägset ställe för människor.

Imorn blir det första dagen på jobbet, de vet knapt om att jag ska jobba där, det där med information asså XP
Förut när man gick i skolan väntade man alltid på denna "sista dagen på lovet" Det är skönt att få tillbaka sina dagliga rutiner. Så jag kom till skolan och började i skolan, mamma skämtar om att jag började om från början igen. Kanske bra idé jag vill ju ha en ny startXP

JAG VILL FLYTTA HEMIFRÅÅÅÅÅÅÅÅÅN!!!!!!
Okej det är äckligt mycket man måste ha fixat, gjort, massa saker man behöver, saker man behöver klara av.
Jag lagar bra mat, jag kan tvätta jag kan diska vad mer behövs? XP
Nej, men bort ska jag det är en sak som är självklar. Bott med mina föräldrar länge nu, inte för att det är något fel att bo hemma men jag vill ha något eget,  eller bara försvinna ett tag.

Sandra är i Egypten, jag vill också. Vi reste aldrig när jag var liten. Jo vi åkte till landet, men aldrig utomlands, om inte endagsturer till Finland och Danmark räknas? En gång var vi på Öland och en annan i Göteborg, sen åkte vi upp till Sundsvall för att hälsa på de vi kände. Men mer än så var det aldrig. Bara landet, landet. Det var väll bra iochförsig fick ju bada hela dagarna, eka med Malin, cykla. Detta var ju på somrarna det här. 
Ända sen jag var fem år har min pappa byggt om ute på landet, det borjade med att byggas ut, vi fick badrum kök, jag fick eget rum där. Förut sov vi alla fyra i ett och samma rum, ett litet kök och inget toalett fanns. Sen blev det renovering av deras sovrum, balkong, bygga under huset. Så det blev ingen tid över för familjeaktiviteter. Fick nöja mig med stranden och eventuelt en båtutflykt ibland. Till hösten ville jag inte alltid med ut på landet, min pappa åkte ut ända tills det kom snö. Inte ens att vara utan vatten hindrade honom att åka. Det blev mest mamma  jag och Niclas som hittade på saker utan pappa. Hände väll någon enstaka gång att pappa stannade hemma och vi gick på museum eller så.
Jag har vart i Tallinn en gång en dag, Riga en dag en gång, Teneriffa en vecka och Bulgarien sommaren 2008 i två veckor. Men allt detta är när jag blivit äldre.
Jag gillar att resa och upptäcka, men det är svårt där familjen inte ville. Vi hade inte råd eftersom alla pengar gick till bygget på landet.
Jag får ALLTID höra vad duktig pappa du har, han som är så händig, gjort allt detta själv.
Vad duktig mamma du har, hon städar och sliter varje dag där hemma och tar handom er.
Vad duktig bror du ha, han har en sån musiktalang.
Sen du? Vad ska man säga? Mig blev det ju sällan något sagt om. Jag bara var och är.
Så därför vill jag iväg! Kanske lite av eskapism, men jag vill fly verkligheten ett tag. Göra något helt annat.
Inte bara vara hemma, plugga, jobbat what ever!

Ska nog dra mig till baka och läsa gömda nu. Upp tidigt ska man och jobba/=

Kanske man ska träffa A i helgen :D

livet 2008

De senaste dagarna har jag gått och dagdrömt om Australien, kanske till och med hittat en kompis att åka med. Eller kompis och kompis han är ju min man:D Blivande man omsådär 30 år.
Försökt vart lite nytig de senast dagarna, bakat bröd och gjorde någon typ lasangerullar. Kokat gröt till frukost, men insperation från Dorro. Bestämmt mig för en viss budget per månad som för nuvarandeligger på 1000-1500 kr i månaden att göra av med. Mitt linsköp för denna månad är då inte inräknad eftersom det är något jag måste ha.
På dessa fem dagar har jag säker gjort av med 500 kr på mat och krogrunda, så blir inte så mycket sånt resten av månaden. i fredags skulle jag träffa Kjell kl 18:15 men tydligen hade han somnat och vaknade halv åtta, precis då var jag på väg att ta mig hemmåt, men han ringde i sista stund. I vanliga fall skulle jag inte orka väntat så länge som jag gjorde, kissnödig var jag också, men det var Kjells sista dag i Sverige)= Lär inte träffa honom på ett bra tag.
Idag var jag och min man och spelade biljard vilket jag suger på, han van överlägset. Sen käkade vi spännande mat på libanesisk resturang. 


Här kommer lite samanfattning av mitt år 2008 

Januari: Bestod av skola, teater, kickboxning och säkert ett antal krogbesök. Kickboxningungdomsledarsak. Var tillsammans med Simon och tillbringade en tid med honom. Asse den underbara lilla varelsen brukade komma hem till oss ibland. Mitt liv var rätt halv upp och ner. Ålandskrysning med mamma óch inköp av nintendo wii :D Färga håret brunt.
 Asseee      

Februari: Damer arbetet satte igång med full fart, trots att vissa hade lite svårt att passatider, eller att komma till skolan vilket skapade en stor iritation. Blev endel flumande i holken/studion eftersom vi oftast fattades flera i våran grupp, samt flera i andra gruppen. Med flera menar jag typ 1-2 personer:P Tränade en heldel med både simning och kickboxning.
Blev väll endel tränades på mitt solonummer, hehe.. Första banditfesten på ancher med Jessica och Sandra, gå totalt åt andra hålet sen två timmars kö att komma in, ingen plats i garderoben utan var tvungen att släpa på våra jackor där inne. Träffade Andreas. Blev spottad på nattbussen hem. , gjorde slut med Simon dagen efter. Dagen efter det träffade jag Andreas igen.
flumandes i holk   

 Mars: Massa teater, något av våra stor bråk lär ha dykt upp här. Teatern var riktigt jobbig. Schlagerfesten hos Sandra som jag deckade på runt tio :P Dagen före hade jag vart på bandit fest på Harrys  med Andreas fick i mig en aningens för mycket där, gick på toa med en främande tjej och stötte på en 12 år äldre man blev kallad för slampa av en kille jag typ känt en halv timme?. Sov ca: 3 timmar Au pair interjuv. Fixades av schlagerparty jag och Sandra var lite lulliga när gästerna kom. Sökte jobb, var på jobb interjuv. Måandet var rent av fruktasvärt. Jag började i vuxen gruppen på kickboxning:D När man är vuxen betyder det att man tränar med killar ^^




April.
Teater, teater, teater är väll några ord man kan samanfatta det hela med. är man tänker éfter så här i efterhand så var det inte så hemskt som det var just då. Mitt vällmåande var inte det bästa vill jag lova, men jag kämpande på som bara den. 
Veckan innan frilagda samt båda helgerna upptogs av TEATER! Det var hemskt, vi bråkade och gnälde på varandra, ellerhöll det hemligt att udvika bråk och slagsmål. Det blev värre med bråken efter frilagda. JAG fyllde 19 år och firades hemma hos mig efter sista katastrofförestälningen av Damer, med paj av de olika slag och Kenny Starfigther. Började jobba på Acta som seminariebokare. Hade jätteproblem med min mage och fick utesluta mjölkprodukter.

    

Maj
Slutet började närma sig, en riktig kraftansträngnig att ta igen de missade kultiproven, fick TVÅ timmar på mig att klara TVÅ prov. Barn och teater var i fullgång. Uffes tudentskiva mötte lite trevligt folk, Krestin som jag var kompis med 7-9an. Juhani som jag gick i 4-5an med, samt Adam. Var en härlg kväll det. Dagen efter var det dags för våran egna studentskiva på Patricia var en riktigt härlig kväll de. Medus den 29 maj(Lisa 19 år), med försupar Sandra och Amanda, var en händelserik natt:P Jag och Sandra att försupa asså, stackars Amanda<3 Men hon märkte ju ingen skillnad(A) Slutade på Acta.
None        

Juni
STUDENTEN! Hejdå och förväl till klassen.
Bulgarienresa, skoj och bus med Sandra, kan man väll samanfatta denna månad med.

    älskade klass  sjungade och glada klasskamrater  lycklig stund     
     


Juli
En del jobbsökades, och livet som arbetslös. Började väldigt sakta må bättre.
Bus med Sandra och träffa en del andra personer, Borås resan, krogen, på hotellet, brottas jag vann :D
På regniga grönan med Linnea. Självklart blev det Strängnäs och malmamarken med:D Middagar med familjen Malin är ju som en tradition nu :) Vi hade skoj med våran skriva "deatebrev"

   



Augusti
PRIDE! Arbetslöshet, krogbesök och fattighet så de vara viissla om det. underground IRL , bandittema.
Träffade Sarah efter ca 2 års tid, var på ett extremt fullsmockat grönalund!

  

September
Kickboxningen drog i gång, jag blev "vuxen" börja jobba som vikarie i storstockholm fick senare tjänst i Järfälla.
 Passi fyllde år, sen hände nog inte så där jättemycket. Började teori, och övningskörde en heldel. Fick typ 1600 och var överlycklig för det eftersom de var de ända pengarna jag hade fått på två månader. Ålanerade som bara den med Au Pair som jag senare nekades till pga av hälsoskäl, vilket gjorde mig otroligt ledsen.

Oktober.
Höstmys med Sandra i lokalen samt lite trevligt folk. Sandra fyllde 19 år. Jobbade en hel del lite här och var i Järfälla. Färgade håret mörkt. 

November
Jobbade en massa, träffade Johnny, massa krogrunder, Sussi fyllde 20 år. Var full och glad en hel del:D
Blev magsjuk, självklart på brosans födelsedag den 27 november, lyckas alltid pricka in samma datum. Fick något shit på lungorna, slemhosa och förskyld ett bra tag, magproblem. Fick antibiotika som gjorde mig oerhört illamåande.

December
Spyde av mina antibiotika, började jobba i en skola där "våra 5-åringar" går i sex-års nu eller förkoleklass de heter nu för tiden. Julafton med familjen och farmor Anka. Krogen runda, träffade Kjellisen och Linnea:D samt min man Adam, Juhani och Uffe. Satt på nivå 22 och somliga av oss fick i sig för mycket. Försökte komma in på tre olika ställen med vissa var för fulla. (Jag var inte ibland dem) Det fjärde stället kom vi in på (jätte tunnan) mysig medeltidskrog, men efter en halvtimme kom samma vakt som nekat oss att komma in på ett ställe och slängde ut oss. Eftersom vi ansågs vara för fulla,men vi gjorde faktiskt inget, vi bara satt där. Vakten sa någon komentar i still med "typiskt tjejen i långa rocken" vettfan vad han menade med det. Jag tyckte inte Linnea var fullare än vad jag va, men jag är ju vanare att dricka, kanske bättre på att dölja? (A) Komma hem var ju lite halv omständigt, att springa full är en sak men att springa med en som är ÄNNU fullare än en själv är en annan. Men vi kom på tåget allafall jag och Juhani (Kjell och Linnea tog sig hem på sitt sätt, min man och uffe fortsatte natten) och jag kom hem..
Nyårsafton var intressant, jagoch Sandra var nyttiga, sen blev det raketseande på kvarnbaken vilket var mys.


Fyra sista månaderna orkar jag inte lägga upp bilder på. Men året kan beskriva som rena katastrofen och faktiskt helt okej. År 2009 vill jag ätt det ska hända något, efter allt jag gått igenom och min hårda strävan efter att må bra är jag värd att få ge mig av till Australien.

RSS 2.0