Halv tre

Jag borde äta något.
ÄTIT!
Imorn är det nyårsafton :O
Sen kan man inte säga "jag tog studenten i år" Fan vad gammal man blivit och vad tiden går fortXP
19 år fyra månader 20år!  Jag får oftast panik när det gäller, saker jag borde ha uppnåt vid en viss ålder.
Som 14 åring, typ alla andra tjejerna hade mens och bröst. Jag var både menslös och bröstlös. Okej det är saker man inte kan göra något åt direkt, sen när man tänker tillbaka på den tiden var det rätt skönt att få det sent.

Men får skriva här med. Oj va intressant det blev ska möta sandra halv tre!

I'm still young

Gaaah jag håller på att avlida pga av min mage!
Ballongmage, magkatarr va fan.. Men jag har mitt nyårslöfte nu. Brukar inte vara den bästa på att hålla mina löften,  men nu är det illa och jag vill må bättre.

Ändra kosten! Det kommer ifrån en vegetarian det.
Mindre kål, bönor, fibrer, fullkorn, apelsinjuice, choklad, kolsyradedrycker, mjölk (samt laktosfritt), tuggummi. 
Ingen lök, vitlök eller starka såser, förhoppningsvis mår jag bättre då. Medecin hjälper inte om man inte hjälper till själv.
Ska försöka äta mindre stektmat eftersom det inte är bra. För mycket grönsaker kan också ge gaser. Jag skäms inte för detta längre, det har pågått för länge.
Åt shepardspaj idag, den blev god:D
Ska ha mera kreativ matlagning och inte låta allt gå så fort.
Lite mera gratänger, röror mm, mindre färdigköpt, qourn och soyaprodukter.
Funderar seriöst på att börja äta fisk, känns som jag inte får i mig tillräkligt med ämen jag borde få i mig. Fisk är alltid bra och det blir lite lättare att hitta mat. Sen har jag aldrig direkt kallat mig vegetarian använder bara det som ett "samlingsnamn" för att inte behöva dra ag äter inte kött, fågel eller fisk. Men det är svårt att börja, bara sådär efter fyra år. Någon som har något tips samt egna erfarenheter av att börja äta kött/fisk igen som har haft en vegetarian period på minst två år. Men får se, är rätt tveksam till de här med fiskbörjaätandet. Sen är väll inte fiks det godaste men torsk, lax, strömming var väll rätt okej I guess.

Min rygg ska bli bättre, min kropp ska må bättre!

Ett annat mål med 2009 är en resa på MINST tre månader, helst ett år. Au-pair känns tråkigt, eller jag vet inte. Australien är mera lockande, tänk the wildlife Australia. 

Mina geografikunskaper är inte de bästa, men det ligger kanske i familjen. 
Jag har pratat om att åka till Nya Zeeland med, pappa visade mig en artikel i metro.
Jag: Nya Zeeland är lika långt som Australien.
Pappa: Nej det ligger ju utanför Afrika, Nya Zeeland. XP 
Så hans geografikunskaper är inte bättre än mina. Att studera en karta så mycket som jag gjort de senaste dagarna tror jag inte jag gjort under hela min skoltid xP Jag vill inte plugga, jag missar något. Det är fan värt att behöva plugga upp ämnen om jag så behöver. I'm still young.  

kangarooo

Jag sitter här och drömmer mig bort, till att resa, jag vill ut i världen se mig om.  Allt detta om mina reseplaner kära(säkert icke existerande bloggläsare) är hemligt fören allt är klart att jag ska åka någonstans.
Jag har bara min rädsla, min feghet. Jag hatar att jag är en sån fet fegis! Men jag har mina andledningar att tvivla.

Jag undrar vilka som läser min blogg! Skulle järna villja veta det så skriv en komentar så blir jag glad:D

Julafton var i går och jag fick mina älskade Desperate Housewives, och en ny mobil (rosa fy fan) Rosa är så tjejigt. Den var ju lite så där halvkass och pappa ska ev. med mig och bitcha med återförsäljarna om en ny mobil.
Var över hos farmor och jag skrattade inombords av hennes okunnighet när det gäller teknik. Hon upprepar ständigt det hon säger, är som en hackade inspelningsmaskin ibland. Men det är väll en av priserna man får när man blir äldre.
Jag tomtefierade hos Sandra, härligt att se ett barns glada ögon på julafton. Man vet själv hur det var. Dennis blev lite förrvirad när det kom en extra person. "Vi såg en tidigare idag som såg ut som dig" Haha undra vad jag svarade? säkert något fyndigt,  jag är ju sån jag.
 Jag och Peter var tomtar när vi var runt 7 år och vi kunde knapt läsa så i fick fråga våra föräldrar var det stod på klapparna. Det var så varmt under masken så vi dumpade de rätt fort. Haha vad de förstörde våran tomte tro för oss och lilla Joakim som bara var runt fyra år då:P
Ska njuta av lite ledighet nu. Det blir nog liten krogrunda med Sverige besökande Kjell och Linnea på lördagen, handling på mellandagsrean. Jag har bestämt mig vilka gränser jag ska följa etersom jag sparar mina pengar för både körkort och Australien.  Måste maila frågor om internationellt körkort!

Mennu ska jag desperate houswivesifiera lite!

travelfever

Nu är det jul är i vårt hus! Eller nja jag har väll inte så jättemycket till julkänslor, snön gör ju en hel del.
Vi 89:or är de sista barnen som fick uppleva den vita julen.  Att vara ute i  backen, som ligger precis utanför mitt fönster, bygga snögubbe, snölyktor och ha långa härliga snöbollskrig och självklart allt åka pulka. Vad jag saknar snön, härligt vitt överallt, en sån fin decoration över alla träden. Men den tiden är förbi, Stockholm får ingen snö längre, ska man ha snö får man åka längre upp i landet. Ens barn kommer att växa upp med att aldrig får uppleva, "ta pulkan ut  och åk" upplevelsen. Det blir så mycket mörkare nu när man inte har någon snö, eller det känns som det att det vita lyser upp. Marken är bara svart nu. Allt är svart.

Men julafton imorgon allafall, farmor kommer över, så det blir glögg, Kalle och klappisar ;D Sen ska jag över och leka tomte hos Sandra XP Skrämma skiten  ur hennes lillebror mohahahahhahaa.


Jag vill ut och leva livet! Ut och resa, ha det härligt bra, upptäcka, få erfarenheter, bli bätttre på engelska, utvecklas som människa!
Australien har varit ett drömm sen jag varit liten, få uttäcka naturen, den annurlunda kulturen.
Work and  trevel here I come :P Jobba, resa och uppleva Austarlien låter helt uderbart bra tycker jag. Så nu gäller det att SPARA pengar här.
Jag vill inte åka som Au Pair längre, den människan förstörde mina förväntningar att vara au pair. Hatar människor som inte tänker innan de talar. Dock  gör jag det själv, jävligt dålig vanna måste jag säga.
En resa på två veckor känns bara så tråkigt gemfört med ett år i Austarlien, Nya Zeland.

VILLVILLVILLVILLVILLVILLVILL!!!!!
Hata tråkiga, slaskiga, kalla, bittra Sverige!

Me goes away!

skhlm

HHEEEEEELLLLGGG!! Jag uppskattar verkligen helgerna nu för tiden, de behövs. visst behövdes dem i skolan också men man jobbar mera än vad man går i skolan. Denna vecka har varit tröttsam, inte för att jobbet är jobbigt, jag uppskattar faktiskt. Det är bara de att det känns som jag sover ca 5 minuter varje natt, är alltid lika trött när jag vaknar som jag var när jag somnade. Imorn är det söndag sen två dagar kvar till julafton och ledigt i många dagar :D Eller ja förhoppningsvis ledigt i några dagar :)
Jag är så kluven jag vet inte vad jag vill göra! Det börjar bli lite tajt om tid och jag måste planera. Fan, jag gillar att bara vara spontan. Saker och ting får hända, inget blir ändå som man planerade så planera är bara onödigt, eller hur?
På tal om tid borde jag duscha nu, ska ju träffa Sussi idag i skärholmen, ÅKA LÅNGT! Mjo okej typ 45 minuter är inte så farligt.

Bilddagboken är något så där äckligt segt, fast min dator bidrar nog rätt mycket till segheten skulle jag tro.
Jag borde städa mitt rom men jag orkar inte. Är trött och mitt skrivbord är fyllt med massa skit.

Dax att göra något!

Skhlm=Felstavat stockholm? XP
Jag gillar skärholmen.

liten

Ungar är bra roande ibland, men man blir bra trött av dem.. Just nu är jag trött, eller just nu och nu jag är typ alltid trött. Men jag är stolt över mig själv att jag jobbat i typ fyra månader kännar egna pengar. Fan vad skönt det är att inte vara fattig student. De har jag vart alldeles förlänge.
Idag var vi vid minutgränd men ungarna då, den där linbanan<3 jag ville också åka XP
 En gång när jag åkte linbana på parken Zoo så var det över vattnet min pappa puttade ut mig så jag stannade rakt över vattnet! En som jobbade där fick komma och dra in mig. Men jag var inte ensam om att fastna :D Åhh jag måste till parken zoo i eskilstuna någon dag, vill någon följa med till sommaren? Malin?
Den lilla parveln har man inte hört ifrån på länge. Jag kallade henne för det när vi var små, men jag visste inte vad det betydde sen slog jag upp det i en ordbok och översättningen löd: snäll liten pojke. Rätt typiskt mig faktiskt ord jag inte kan.
Nej jag orkar inte skriva. Hejdå!

Sova sovaa

a complete mess

Snart är det jul och jag har inga som helst julkänslor. Stockholm är så tråkigt, Sverige är så tråkigt, folk är så tråkiga!
Min familj är tråkig min släckt är så där äckligt tråkiga. Man kan inte bara fira jul som förut. Nej det går inte vi har blivit äldre. När man blir äldre blir man tråkig, Jag verkar vara den ända som vill följa alla "löjliga" traditioner, med stor fin julgran (i plast) massa snö och julkalender, kolla på Kalle Anka och hans Vänner och äta chokladtomte. Nej sånt går inte längre, allting tar tid och vi vill bara ha det enkla. Att beställa en pizza, tända några ljus och slå på en film med Kalle Anka blir nog bättre. Ge något paket så man håller alla till lags. Jag vill ha stora feta släkten samlad, alla paket ligger under den stora fina granen (som fortfarande är av plast) vi träffas och äter våran vanliga "julmiddag" som då oftast består av porterstek eller något liknade, vi har aldrig var så mycket för sill, prinskorvar och larviga köttbullar. Vi tittar på Kalle Anka och när det är slut är det dags för fika, väntan på att öpnna paketen är nästan olidig av spänning och förväntning. Nej men så är det inte, vi är äldre, vi är tråkiga. Väx upp för fan jävla barnrumpa! Människan är ett flockdjur men jag tycks vara omgiven av ensamvargar och tvingas till att bli en själv.  

Anneli goes old and booooriiing and evrybody she knows its that too.

Okej, jag ska inte vara så negativ men folk är fan tråkiga. Jag och Sandra tänkte ha en liten minijul men va fan varför? Ingen verkar ju bry sig om att träffas igen, vi är äldre och tråkiga. Vi vill ha ett nytt liv som inte påminner oss om gymnasiumet. Jag vill bort, bort från ALLA utan Sandra förstås, träffa nya människor. Jag SA`KA SKA SKA åka iväg till USA som Au pair om jag så ska ljuga om min Identitet. Jag kan ljuga om mitt namn om min adress om mitt personnume. Jag vet att det är olagligt, dumdristigt och att det är halv omöjligt men jag vill HÄR I FRÅÅÅN!

Som jag och Sandra snackade om att vi flyttar till en öde ö där vi bor på olika sidor, vi kan hälsa på varandra och bjuda in ett få antal personer. Där Sussi ingår såklart:)  De kan få bo i mitten av ön eller på någon annan sida. Blir som en kolektiv med personer man älskar fast man ändå bor en bit ifrån så man får sitt utrymme. Kanske värt att leta efter en mysig ö i medelhavet. Man behöver ju inte oroa sig för mat har man bara en dator löser de alla problemen.

Men nu ska jag handla julklappar till en tradition som jag bara själv bara verkar villja fira.
Adjoooos..

Mitt tangentbord är värdelöst, min data är värdelöst, allt är värdelöst.

f

jag har bytt rum ^^ Har halva mitt ammla rum och hela min brors gammla rum, jag har väldigt fina förklaringar på allt så ni får lista ut vad jag menar^^

Jag är trött sov knapt tre timmar i natt, jobbar på fritids nu, i en etta-klass. Det är faktiskt kul, lite annourlundare än förskola. Saker och ting är ändå rätt lika sen man själv var barn och gick i första klass. Snart har de små liven jullov och de längtar dem efter. 

Har suttit och kollat på youtube Sunes Jul, jag verklien älskar den, och jag älskade den som barn. Den gick 91, så jag var bara två år när den sändes men har sätt en massa repris och inspelade avsnitt. Jag gillar kukaledrar ^^
Tomtemaskinen, Pettson och Findus är ju en klassiker det och sändes på tv år 93  då jag var fyra år.
Någon mer än jag som kommer ihåg "håll huvudet kalt"? Sändes år 94. Handlar om Eddie som ska besöka sin moster "Soffan" som bor ute på en ö, han har sin groda med sig. Även det är då inspelade avsnit som jag sett. Men jag kommer ihåg introt till lucköppningen med slottet och att det snö sen var det en tant med svart hår. 
95 Jul i Kapernaum, handlade om en liten stad och människor som bor där. Det är lite små sagor, jag minns lite av "Amanda" men mest av allt kommer jag ihåg tanten med tidsmaskinsberättelserna. Hon hade sina "dock-kompisar" som hon återberättade sina berättelser för.
96 mysteriet på greveholm Den som alla minns, så underbart bra <3 Den absolut bästa. Knasig familj som firar jul på ett slott. Men självklart bor man inte ensam på ett slott där bor även spöken. 
97 Pelle Svanslös Lilla Pelle som ingen svans har och blir retad av de "tuffa" katterna i kvarteret.
98 När Karusellerna sover Måste säga att jag inte kommer ihåg den direkt bra, men det var ingen jag såg direkt mycket på eftersom den inte var något vidare bra. 
99 Julen hjältar Lite halvgullig historia som handlar om några julsakers kamp från soprummet som de råkar hamna i av mistag till familjen. Jag gillade julhunden, dataspelet var roligt.
2000 Ronny och Julia  Modern Rommio och Julia fast i barnveriation, ganska töntig faktiskt. Två barn som borjar fatta tycke för varandra men deras föräldrar står inte ut med varandra.
2001 Kaspar i Nudådalen  Den var skoj för att det var mycket snö i filmen, handlar on Kaspar som bor med sin morfar i den lilla staden som inte ens syns på kartan.
2002 Sjömans råttor och Diselmöss Handlar om två barn och ett antal diselmöss ombord på en båt.


Jag måte sova nu för att orka upp på morgonen, fortsätter med min lista imorn. puss HEJ!
 

RSS 2.0